Vad är E-Drop®?

 

E-drop är en molnbaserad tjänst skapad för att förenkla vardagen genom obevakade hemleveranser. Med smarta leveransskåp möjliggörs hemleveranser oberoende transportör och utan behov av ett personligt möte. Tjänsten är uppkopplad till ett innovativt leveransskåp med kyl- och frysfack där du styr åtkomst enkelt med en mobilapplikation. 

 

 

Leveransskåpen

Leveransskåpen är framställda av svenska kylskåpsexperter och byggs av
kvalitetsproducenten Haglundindustri i Gällstad. Skåpen är försett med en
display och LED-dioder som kommunicerar skåpets status och vägleder
användaren genom leveransprocessen.
 Med sin moderna design är
leveransskåpen Singelskåp och Hubskåp en unik komponent till din bostad.
Skåpsformatet har anpassats till de vanligaste förekommande måtten
på paket samt volymen på en dagligvaruleverans.
  

 

 

Singelskåpet

Skåpet är designad för att stå emot det nordiska utomhusklimatet och kyl och frys anpassade för att hantera de komplexa temperaturzonerna kring -5 till +5 grader.
Leveransskåpet kan installeras vid ditt boendes garageuppfart, innergård eller parkering. Installation och eventuella förberedande markarbeten och elarbeten kan tillhandahållas av oss.  
 
Observera att skåpet behöver anslutas till ett 220v-uttag.

Hubskåpet

En flexibel modulbaserad lösning för flerfamiljsbostäder och samfälligheter där boende antingen delar på skåpen eller har individuella skåp som är placerade i en och samma enhet. Skåpet består av ett antal moduler med olika temperaturzoner för att förvara såväl livsmedel (kylt och fryst) samt paket utan behov av kyla. 
 
För flerfamiljsfastigheter kombineras moduler och antal fack utifrån behov i fastigheten. Hubskåpets olika storlekar möjliggör effektivt utnyttjande och fler moduler kan adderas i efter hand. Skåpen installeras inomhus eller väderskyddat.

Storleksspecifikationer & TEKNISKT DATABLAD

Singelskåp

Yttermått: 1200 x 800 x 660mm (HxBxD)
Innermått exkl. frys: 470 x 690 x 410mm (HxBxD)
Innermått frysfack: 160 x 660 x 380mm (HxBxD)
IP-klass: 65
CE-märkning: Ja
Färg: Mattsvart
Garanti: Ett år inklusive två års fabrikationsfel
ROT-avdragsgillt: Ja, installationsarbeten. 

Hubskåp

Yttermått: Varierar beroende på moduler
Innermått exkl. frys: Varierar beroende på moduler 
Innermått frysfack: Varierar beroende på moduler  
IP-klass: 65 
CE-märkning: Ja 
Färg: Mattsvart 
Garanti: Ett år inklusive två års fabrikationsfel 
ROT-avdragsgillt: Ja, installationsarbeten.

Applikationen

Mobilapplikationen är kontrollpanelen för leveransskåpet. Med hjälp av applikationen får användaren tillgång till kontroll- och informationsverktyg. I applikationen finns information om mottagna leveranser, temperaturstatus och den ger dig möjlighet att schemalägga kylfunktionen.  
 
Genom applikationen kan du låsa upp skåpet på distans och skicka digitala nycklar till vänner och familj som tillfälligt ska ha tillgång till skåpet. Aktiveringen av skåpets kylfunktion kan anpassas efter användarens behov genom exempelvis schemaläggning för att minimera onödig energiförbrukning. 
 
Applikationen finns att ladda ned gratis för iOS och Android. 

Det fanns en tid när brevbäraren personligen överlämnade all post till mottagaren. Idag är brevlådan en självklarhet medan hemleveranser av livsmedel fortfarande bygger på ett personligt möte mellan mottagare och transportör. Tag klivet in i framtiden med E-drop® och det smarta leveransskåpet